Hírek

eSzemélyi sajtóközlemény

Sajtóközlemény Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Főkonzulátus ügyfélszolgálatán (Kolozsvár, Főtér /Piata Unirii/ 23.) megkezdődött az elektronikus személyi igazolvány (eSzemélyi, vagy e-Szig) igényléséhez kapcsolatos ügyintézés. Magyar állampolgárok már 2016. január 1-jétől igényelhették ezt az igazolványt, de eddig csak magyarországi okmányirodai- és kormányablak ügyfélszolgálatoknál volt beadható a kérelem (függetlenül attól, hogy az ügyfél rendelkezik-e, vagy sem állandó magyarországi lakcímmel).
Tovább

eSzemélyi

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán is lehetséges a magyar elektronikus személyazonosító igazolvány igénylése. Az okmányra minden olyan magyar állampolgár jogosult, aki a hivatalos személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szerepel, kortól és magyarországi lakóhelytől függetlenül. Az eljárás és az okmány kiállítása ingyenes.
Tovább

Felhívás a „2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve” program nyitórendezvényén való részvételre

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Állandó Értekezlet 2016. december 1-jei plenáris ülésének döntése értelmében 2017-ben meghirdeti a „2017 a külhoni magyar családi vállalkozások évét".
Tovább

M. Lovász Noémi - Gulág-sorsok

"A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások" emlékéve alkalmából a kolozsvári Főkonzulátus rendezvénytermében M. Lovász Noémi képzőművész Gulág-sorsokat idéző alkotásaiból nyílt tárlat.
Tovább