Hírek

Diplomáciai Akadémia

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára!
Tovább

Pályázat lektori és vendégtanári ösztöndíjas jogviszony betöltésére

A külgazdasági és külügyminiszter a vendégoktatói ösztöndíjprogram részletes szabályairól, valamint egyes külügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 333/2017. (XI. 9.) Korm. rendelet alapján, a Külgazdasági és Külügyminisztérium lebonyolításában pályázatot hirdet lektori és vendégtanári ösztöndíjas jogviszony betöltésére. A pályázat értelmében a világ számos pontjára, többek között kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemre is lehet pályázni. Kérem olvassák el a mellékletben található pályázati felhívást, és osszák meg azokkal, akikről úgy gondolják, hogy szívesen pályáznának. A pályázat benyújtási határideje 2020. november 19.
Tovább

Beutazás Magyarországra

Beutazás Magyarországra – új szabályok A Hivatalos Értesítő 2020. évi 26. számában jelent meg az Országos Rendőrfőkapitány határozata, amely a Magyarország területére való beutazással kapcsolatos méltányossági kérelmek benyújtásának szabályait rögzíti. Méltányossági kérelmet kizárólag a Rendőrség ügyintézési portálján lehet benyújtani.
Tovább

Érettségi Magyarországon 2020. május

A Romániából érkező érettségizők érvényes úti okmánnyal, diákigazolvánnyal (amennyiben Magyarországon tanulnak) vagy iskolai igazolással vagy az utazás célját tartalmazó nyilatkozattal vagy érettségi behívóval átléphetik az országhatárt, és Magyarországon mentesülnek a karantén kötelezettsége alól. Az őket kísérő személyek (érettségizőnként 1 személy) a hozzátartozói minőségük igazolásával ugyanilyen elbírálás alá esnek.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése: COVID-19 csalók

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének.
Tovább