Hírek

Pénzdíjazásos pályázati felhívás

"Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel egyetemek és főiskolák magyar hallgatói számára pályázatot hirdet a Magyar Országgyűlés elnöke és a Miniszterelnökség. A pályázat beküldésének határideje 2017. december 15. 1. helyezett: 400 ezer forint, 2. helyezett: 300 ezer forint, 3. helyezett: 200 ezer forint
Tovább

eSzemélyi sajtóközlemény

Sajtóközlemény Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Főkonzulátus ügyfélszolgálatán (Kolozsvár, Főtér /Piata Unirii/ 23.) megkezdődött az elektronikus személyi igazolvány (eSzemélyi, vagy e-Szig) igényléséhez kapcsolatos ügyintézés. Magyar állampolgárok már 2016. január 1-jétől igényelhették ezt az igazolványt, de eddig csak magyarországi okmányirodai- és kormányablak ügyfélszolgálatoknál volt beadható a kérelem (függetlenül attól, hogy az ügyfél rendelkezik-e, vagy sem állandó magyarországi lakcímmel).
Tovább

eSzemélyi

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán is lehetséges a magyar elektronikus személyazonosító igazolvány igénylése. Az okmányra minden olyan magyar állampolgár jogosult, aki a hivatalos személyiadat- és lakcímnyilvántartásban szerepel, kortól és magyarországi lakóhelytől függetlenül. Az eljárás és az okmány kiállítása ingyenes.
Tovább