A hazai anyakönyvezésre irányuló kérelmet bármely polgármesteri hivatal anyakönyvvezetőjénél, külföldön élő magyar állampolgár esetén bármely magyar konzulnál lehet előterjeszteni.  

A Kolozsvári Főkonzulátuson kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján van lehetőség születés, házasságkötés, válás, haláleset bejelentésére. Időpontot a +40-264-596-300-os telefonszámon lehet foglalni. 

Az ügyintézéshez szükséges dokumentumokról és az esetleges költségekről részletes tájékoztatót a jobb oldali menüsorban a "kapcsolódó dokumentumok"  fül alatt talál. Az elkészült anyakönyvi kivonatok, illetve a cserélt okmányok átvételéről IDE KATTINTVA olvashatnak.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az anyakönyvi eljárások, a válás hazai anyakönyvezésének kivételével, illetékmentesek, ugyanakkor bizonyos esetekben az eljáráshoz egyéb szolgáltatások is kapcsolódhatnak, amelyek díjfizetési kötelezettséget vonnak maguk után. (Például: apai elismerő nyilatkozat felvétele gyermek születésének bejelentésénél, ha a szülők nem házasok; válás hazai anyakönyvezésekor a névviselési forma megváltozása.) 

A hazai anyakönyvezést Budapest Főváros Kormányhivatala végzi.  

  • Címük: 1075 - Budapest, Károly krt.11.
  • Telefon: (1) 323-3168 , (1) 323-3176
  • Email: hazaianyakonyv@bfkh.gov.hu
  • Ügyfélfogadás: szerdánként 9-12 óra között.  
  • A hivatal honlapja megtalálható IDE kattintva.