Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb társadalmi küldetései között tartja számon, hogy a Kárpát-medence magyar felsőoktatását összetartsa, és szakmai fejlődési és találkozási lehetőséget biztosítson a régió magyar ajkú egyetemi hallgatói és oktatói számára.

A Kárpát-medencei Nyári Egyetem (KMNYE) lehetőséget nyújt a hazánk határain kívül élő magyar ajkú egyetemisták számára, hogy anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén. Az ELTE 2024-ben július 9-14. között várja a határon túli magyar anyanyelvű hallgatókat a 27. Kárpát-medencei Nyári Egyetem rendezvényén.

Jelentkezési határidő: 2024. június 9.

Az idei rendezvényen két nagy szekció várja a határon túli magyar anyanyelvű hallgatókat:

Mesterséges Intelligencia az egyes tudományterületeken Interdiszciplináris Szekció

X. Kárpát-medencei Szakkollégiumi Konferencia Szekció

A nyári egyetem munkanyelve a magyar. A KMNYE-re felvételt nyert hallgatók térítésmentesen vehetnek részt a programon (szállás, étkezés, szakmai programok, szabadidős programok) az egyes szekciókba a férőhelyek számától függően fogadnak jelentkezéseket. A teljes programon való aktív részvétel esetén a hallgatóknak 2 ECTS pont kapható, melyet a hallgatók a küldő egyetemükön ismertethetnek el.

További információk és a jelentkezési űrlapok a Kárpát-medencei Nyári Egyetem honlapján találhatók.