Tisztelt Látogató!

Megtiszteltetés a számunkra, hogy felkereste a Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának honlapját. Bízunk abban, hogy információink kielégítik az Ön érdeklődését.

Igyekeztünk, hogy honlapunk minél több ismeretet nyújtson mind Románia egészéről – azon belül különösen Erdélyről, illetve a konzuli kerületet alkotó hat megyéről -, mind hazánkról, illetve látogatóink megkaphassák a főkonzulátussal kapcsolatos legfőbb információkat is. Munkatársaink minden kérdésben rendelkezésre állnak, telefonon, E-mailen, vagy akár személyesen. A honlapot a Magyar Köztársaság külképviseleti hálózatát érintő folyamatos fejlesztő munka keretében nyitottuk meg, és rendszeres karbantartására, frissítésére törekszünk.

Az elmúlt évek minőségi előrelépést hoztak országaink együttműködésében. Magyar és román részéről egyaránt úgy értékeljük, hogy kapcsolataink ma rendezettek, sokoldalúak, és adott a kölcsönös szándék a még meglévő kérdések megoldása érdekében. A lendületesen bővülő együttműködést elősegíti a rendszeres magas szintű és szakmai jellegű párbeszéd. Különösen kedvező feltételrendszert, hátteret biztosít az együttműködés bővítéséhez az a tény, hogy Magyarország és Románia egyazon katonai szövetségi rendszer és integráció, a NATO és az Európai Unió tagja.

Mivel honlapunk nem rég indult, előfordulhatnak benne hiányosságok, pontatlanságok. Ezek javítása, kiküszöbölése érdekében hálásak vagyunk az Ön segítségéért is.  Úgy gondoljuk, hogy az Ön észrevételei, tanácsai is hozzájárulhatnak honlapunk tökéletesítéséhez. Ugyanígy várjuk véleményét arról, hogy milyen további információkkal, esetleges linkekkel tudnánk még jobban segíteni tájékozódását, gazdagítani ismereteit.

Honlapunk célja az érdeklődők pontos tájékoztatása, ez minden külképviselet egyik legfontosabb feladata. Az Ön megtisztelő érdeklődése bizonyítja, hogy előreléptünk e törekvésünk megvalósításában.