Sajtóközlemény

 

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Főkonzulátus ügyfélszolgálatán (Kolozsvár, Főtér /Piata Unirii/ 23.) megkezdődött az elektronikus személyi igazolvány (eSzemélyi, vagy e-Szig) igényléséhez kapcsolatos ügyintézés. Magyar állampolgárok már 2016. január 1-jétől igényelhették ezt az igazolványt, de eddig csak magyarországi okmányirodai- és kormányablak ügyfélszolgálatoknál volt beadható a kérelem (függetlenül attól, hogy az ügyfél rendelkezik-e, vagy sem állandó magyarországi lakcímmel).

Az eSzemélyi olyan fényképes és biometriai azonosítót is tartalmazó okos okmány, amely a személyazonosság közhiteles igazolása mellett Európában széleskörben utazási okmányként is elfogadott, és számos további funkciót is betölthet a jövőben.

Az eSzemélyiről részletes tájékoztatás található a https://eszemelyi.hu/ web oldalon, valamint tájékoztatás kérhető a hivatalos kormányzati ügyfélvonalon, Magyarországon a 1818, külföldről pedig a +361 550-1858 telefonszámon, vagy e-mailben: 1818@1818.hu

A főkonzulátusi ügyintézésről a külképviselet honlapján, vagy Facebook oldalán is tájékozódhatnak az ügyfelek:

https://kolozsvar.mfa.gov.hu/

https://www.facebook.com/kolozsvari.fokonzulatus/

Felhívjuk a figyelmet, hogy az eSzemélyi igényléséhez az ügyfélfogadás (az útlevél ügyintézéshez hasonlóan) előre egyeztetett időpontban történik. Tájékozódás és időpont foglalás a 40-264-596-300 telefonszámon lehetséges.

Kolozsvár, 2017. 05. 12.